Ja tu byłam
Zupa, danie główne i deser – to pod czujnym okiem szefów Kuchni Pakoslove: Piotra Ostrowskiego i Darii Szwarc przygotowały uczestniczki Warsztatów Kulinarnych w Pałacu Pakosław w ramach Akademii Kobiecego Rozwoju.
Ciasta, ciasteczka, babeczki, pszczółkowe torty, deserki i chleb przygotowali uczestnicy konkursu słodkości z dodatkiem miodu, który był jedną z atrakcji Wielkiego Dnia Pszczół w Pakosławiu.
Smacznie i świątecznie – tak można opisać grudniowy zjazd Kół Gospodyń Wiejskich w Osieku (powiat rawicki). Na stołach nie zabrakło pysznego jedzenia, a na scenie lokalnych, fantastycznych artystów.
Ciasta i ciasteczka upiekły uczestniczki konkursu na najlepszy wypiek z dodatkiem miodu, który był jedną z atrakcji Wielkiego Dnia Pszczół nad pakosławskim zalewem (powiat rawicki).
Siedem rawickich kół gospodyń wiejskich walczyło w Pakosławiu o kulinarny laur podczas „Pikniku z Produktem Polskim”.
- Bez pierników nie ma Świąt Bożego Narodzenia! - uważa wiele osób. Większość z nich sama piecze te aromatyczne ciastka w domowym zaciszu. Postanowiłam sprawdzić, jak wygląda pieczenie pierników pod okiem profesjonalistów.
Konkurs na najlepsze ciasto miodowe było jedną z atrakcji Wielkiego Dnia Pszczół nad zalewem w Pakosławiu.