Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Ja tu byłam

Galeria zdjęć

Jakich przypraw używamy w kuchni? Jak smakuje suszony rozmaryn lub imbir? Jak przygotować domowe pączki? Na te i wiele innych pytań odpowiadano podczas pierwszych warsztatów kulinarnych w ramach projektu „Smaki i smaczki Ziemi Bojanowskiej - zdrowa kuchnia regionalna”, realizowanego przez radne z gminy Bojanowo (powiat rawicki).

Galeria zdjęć

Ciasta i desery to słodka „kropka nad i” okolicznościowych spotkań, przyjęć, wesel, chrzcin, jubileuszy czy urodzin. O tym, jak bogaty wachlarz smaków i form czeka na potencjalnych łasuchów można się było przekonać na Targach Ślubnych, zorganizowanych przez cukiernię Joker w Miejskiej Górce.

Galeria zdjęć

Kuchnia francuska wywierała przez wieki duży wpływ na inne kuchnie, zwłaszcza zachodniej Europy. Najczęściej kojarzona jest (choć nie zawsze słusznie) z żabimi udkami, ślimakami, bagietką, serami i winem.

Galeria zdjęć

Gruzińskie jedzenie, o którym można powiedzieć tylko jedno: niebo w gębie!

Galeria zdjęć

Tym razem jutrosiński "Szwagier" zabrał nas w podróż do Meksyku.

Galeria zdjęć

Zdrowa i prosta – tak zazwyczaj postrzegana jest kuchnia grecka. Charakteryzuje się, m.in. popularnym w kuchniach śródziemnomorskich i bałkańskich, częstym stosowaniem czosnku, oliwy z oliwek, liści winorośli, dużej ilości warzyw, zwłaszcza pomidorów, papryki, świeżych ziół, baraniny i ryb.

Galeria zdjęć

W Poznaniu miała miejsce wielka uczta regionalnej polskiej kuchni, tradycyjnych receptur oraz niepowtarzalnego smaku i aromatu. Wszyscy amatorzy żywności opartej na lokalnych i tradycyjnych recepturach mogli spróbować, m.in. wędlin, serów - smażonych, kozich czy dojrzewających, miodów, wyrobów piekarniczych i cukierniczych, przetworów owocowo-warzywnych z ekologicznych gospodarstw czy olei tłoczonych na zimno.