Ja tu byłam
641.000 złotych kosztowała modernizacja pracowni gastronomicznej w Zespole Szkół Zawodowych w Rawiczu. Od tej pory młodzież będzie uczyć się zawodu na nowoczesnym sprzęcie.
Makaron razowy z warzywami, surówka z pora, makaron z sosem carbonara, surówka z marchewki i imbiru, sałatka z paluszków karbowych, a na deser Baked Allaska - ciasteczko z lodami i pianką bezową.
Weganizm to sposób odżywiania, który zakłada wykluczenie z jadłospisu wszelkich produktów pochodzenia zwierzęcego w tym: mięsa, ryb, jaj i produktów mlecznych. Co w takim razie mogą jeść weganie? Czy tak restrykcyjna dieta jest zdrowa?
W jesiennym klimacie odbyła się druga część warsztatów kulinarnych w Białymkale.
Zupa w kolorze zielonym była bohaterem konkursu kulinarnego, który trwał od lutego do września, a jego finał miał miejsce w Marszewie.
Wody smakowe, carpaccio z czerwonych buraków, tatar z łososia, a na deser szarlotka na ciepło w słoiczku weck - to dania, które zaserwowano uczestniczkom pierwszej części warsztatów kulinarnych w Białymkale.
- Szczegóły
- Ja tu byłam
- Odsłony: 3356
Sery, wędliny, soki i nalewki, ciasta i ciasteczka, pieczywo, pasty, zakwasy, ryby na wiele sposobów to tylko niektóre z dań, jakie czekały na zwiedzających podczas Targów Smaki Regionów w Poznaniu.