Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
4-6 osób
do 60 minut
składniki:
wykonanie:

Pokrojoną cebulę smażę na odrobinie oleju na złoty kolor. Razem z czosnkiem, natką pietruszki, mięsem i warzywami mielę maszynką do mięsa przez małe dziurki (można do tego wykorzystać również blender). Do mięsno-warzywnej masy dodaję resztę składników. Dokładnie mieszam i doprawiam do smaku. Foremki typu keksówki smaruję masłem i wysypuję bułką tartą. Wykładam w nie masę pasztetową, posypuje wierzch bułką tartą i dowolnymi suszonymi przyprawami i zapiekam w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 60 minut. Odstawiam do ostudzenia. Podaję pokrojony w plastry jako dodatek do świeżego pieczywa.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/12-przystawki/767-rosolowy-pasztet