Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
2-4 osoby
do 60 minut
składniki:
wykonanie:

mięso oddzielam od kości i chrząstek, rwę na paseczki wzdłuż włókien. Posiekaną drobno cebulę smażę na złoty kolor na oleju, dorzucam mięso z rosołu i posiekany czosnek. Smażę przez około 5 minut często mieszkając uważając, aby zbytnio nie rozdrobnić mięsa. Dodaję paprykę, cynamon i kumin, ketchup, musztardę i rosół. Doprawiam solą i pieprzem, ponownie bardzo delikatnie, ale dokładnie mieszam. Tak przyrządzone mięso nakładam na tortille posmarowane wcześniej ulubionym sosem. Dokładam wybrane warzywa i zawijam tortillę w rulon.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/10-dania-glowne/771-rwane-tortille