Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
2-4 osoby
do 2 godzin
składniki:
wykonanie:

Kości zalewam zimną wodą w dużym garnku, dodaję sól i pieprz. Gotuję około godziny. Przecedzam. Do wywaru dodaję obraną i pokrojoną marchewkę, pietruszkę, seler oraz cebulę (lub por). Dodaję resztę przypraw i gotuję około 30 minut, po czym dodaję obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuję kolejne 10-15 minut. Dodaję przepłukaną na sitku i posiekaną kiszoną kapustę i gotuję około 30 minut. W tym czasie na patelni podsmażam na oliwie pokrojoną kiełbasę, po czym dodaję do zupy. Doprawiam do smaku. Zupa najlepsza jest ugotowana dzień wcześniej. Przed podaniem posypuje posiekaną natką pietruszki.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/9-zupy/647-kapusniaczek