Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
2-4 osoby
więcej niż 2 godziny
Składniki:
  • 1 duży dojrzały banan
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 100 ml ubitej śmietany kremówki
  • 50 g cukru pudru
  • 2-3 łyżki wiórek kokosowych

Wykonanie:

Banana miksuję z cukrem. Dodaję mleczko kokosowe i śmietanę, a na końcu wiórki kokosowe. Zamrażam - najlepiej w specjalnej maszynce.

Więcej o domowych lodach można przeczytać w zakładce porady kulinarne "Jak przygotować domowe lody".

Komentarze  


#5 Krystyna 2015-08-31 13:33
Dziękuję za " lodowe inspiracje ", bo dzięki dosyć łatwym przepisom, zdecydowałam się na zrobienie domowych lodów. Skład troszkę zmieniłam, bo byłoby niemądre, gdybym nie skorzystała ze swoich owoców porzeczki, zamiast - banana. I muszę się jeszcze pochwalić, że moje " zapędy kulinarne ", poszły znacznie dalej. A mianowicie, zrobiłam tort
urodzinowy, też na bazie czerwonej porzeczki. Włodkowi bardzo smakowało, i lody, i tort.
Pozdrawiam, Krystyna

PS. Będę regularnie zaglądać na Twój ( możemy sobie po imieniu ? )Honorato - blog, i korzystać z niektórych - przepisów, a jeśli pozwolisz, to dzielić się swoimi. Chociaż za " garami " nie przepadam, to z własnej, nieprzymuszonej woli, lubię - po pichcić.
Cytować
#4 Hotka 2015-08-31 13:31
Witam serdecznie :))) jasne że może mi Pani mówić po imieniu :))))będzie mi bardzo miło :)))) tym bardziej cieszę się, że korzysta Pani z moich przepisów :) i będę się cieszyć za wszelkie przesłane uwagi i zdjęcia :))))
pozdrawiam życząc miłego dnia :))))
Cytować
#3 Krystyna 2015-08-31 13:22
Dziękuję za " lodowe inspiracje ", bo dzięki dosyć łatwym przepisom, zdecydowałam się na zrobienie domowych lodów. Skład troszkę zmieniłam, bo byłoby niemądre, gdybym nie skorzystała ze swoich owoców porzeczki, zamiast - banana. I muszę się jeszcze pochwalić, że moje " zapędy kulinarne ", poszły znacznie dalej. A mianowicie, zrobiłam tort urodzinowy, też na bazie czerwonej porzeczki. Włodkowi bardzo smakowało, i lody, i tort.

PS. Będę regularnie zaglądać na Twój ( możemy sobie po imieniu ? )Honorato - blog, i korzystać z niektórych - przepisów, a jeśli pozwolisz, to dzielić się swoimi. Chociaż za " garami " nie przepadam, to z własnej, nieprzymuszonej woli, lubię - po pichcić.

Pozdrawiam, Krystyna
Cytować
#2 Hotka 2015-08-04 10:12
polecam :)
Cytować
#1 Krystyna 2015-08-03 20:50
O! - zrobię lody bananowo - kokosowe.
Cytować

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież