Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
2-4 osoby
do 2 godzin
Składniki:

Wykonanie:

Obrane ziemniaki kroję w kostkę, a marchewkę w talarki. Wkładam do garnka, zalewam wodą, dodaję pół łyżeczki soli i gotuję. Cebulę pokrojoną w kostkę przesmażam na maśle. Szczaw i pokrzywy płuczę, grubo siekam i dodaję do cebuli. Całość smażę ok. 2 minut. Łączę z miękkimi ziemniakami i marchwią, doprawiam do smaku. Zupę podaję z posiekaną pietruszką i ugotowanym na twardo jajkiem. Jeśli mamy ochotę, to do gotujących się warzyw możemy dodać kawałki piersi z kurczaka - zupa będzie treściwsza. 

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/9-zupy/394-zupa-szczawiowo-pokrzywowa?tmpl=component&print=1&layout=default