Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
4-6 osób
do 60 minut
Składniki:

 

Wykonanie:

Pomidory płuczę, dzielę na części i razem z pokrojoną cebulą i włoszczyzną gotuję w niewielkiej ilości wody z tłuszczem. Przecieram przez sito pomidory oraz rozgotowane warzywa i łączę z przecedzonym wywarem. Gorący wywar doprawiam mąką rozmieszaną z wodą (pół szklanki). Całość zagotowuję, dodaję śmietanę i przyprawiam do smaku solą i cukrem. Zielone szparagi myję i oddzielam od nich główki, które gotuję na miękko w lekko osolonej wodzie. Przed podaniem wrzucam je do zupy.

Anna Gill
ZD WODR w Gołaszynie
Tagi:
Drukuj
Źródło: http://www.wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/9-zupy/361-zupa-pomidorowa-ze-szparagami