Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
4-6 osób
do 60 minut
Składniki:
Wykonanie:

Sparzone i obrane pomidory, seler naciowy i dymkę kroję w kostkę, a czosnek w plasterki. Cukier karmelizuję w delikatnie rozgrzanym garnku. Dodaję cebulę, czosnek, seler i smażę kilka minut. Dodaję rozgniecione w moździerzu goździki, ziarna kolendry oraz curry. Dolewam ocet. Gotuję kilka minut po czym dodaję pomidory. Smażę aż sos zgęstnieje. Zredukowany sos blenduję na gładką masę. Doprawiam solą, pieprzem, octem i ponownie zagotować od czasu do czasu mieszając. Gorący ketchup przekładam do słoiczków i szczelnie zakręcam. Po wystygnięciu przechowuję w lodówce do 2 tygodni.

Tagi:
Drukuj
Źródło: http://www.wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/15-przetwory/656-domowy-ketchup