Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
składniki:
  • 2 budynie: jeden waniliowy i jeden bananowy (każdy na 1/2 litra)
  • 3 szklanki mleka
  • 1 szklanka cukru
  • 300 ml śmietany 36%
  • 100 ml gęstej kwaśnej śmietany 18%
  • 1/5 kostki masła
  • około 5-6 bananów
  • sok z cytryny
  • 1 opakowanie biszkoptów
wykonanie:

Gotuję budyń według przepisu na opakowaniu z dodatkiem połowy porcji cukru. Do jeszcze gorącego budyniu dodaję masło i mieszam na jednolitą masę. Odstawiam do wystudzenia. Obrane banany kroję na grubsze plasterki i kropię cytryną, by nie ściemniały. Śmietany ubijam z resztą cukru na puszysty krem. W pucharkach lub słoiczkach na dno wkładam łyżeczkę masy budyniowej. Na to biszkopt, banany i keks śmietany. Powtarzam wszystko aż wypełnię całe naczynia. Na wierzchu zostawiam bitą śmietanę, dekoruję biszkoptami lub siekanymi orzechami. Schładzam przynajmniej 2-3 godziny w lodówce.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież