Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
4-6 osób
do 60 minut
Składniki:
  • pół puszki moreli w zalewie
  • 3 jajka
  • 75 ml oleju
  • 15 dag cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 20 dag kremówki
  • 25 dag mąki pszennej
  • 20 dag kartoflanki
  • skórka z otartej cytryny
  • 1/2 opakowania proszku dopieczenia
  • 5 dag suchego maku

Wykonanie:

Morele osączam na sitku i kroję na kawałki. Żółtka ucieram z cukrem, cukrem waniliowym, szczyptą soli, skórką cytrynową i oliwą. Dodaję kremówkę. Ucieram mikserem na gładką masę. Sypkie składniki mieszam, i stopniowo dodając do masy na zmianę z ubitymi białkami. Na koniec mieszam z pokrojonymi morelami. Foremki na muffinki napełniam ciastem. Piekę w temperaturze 175˚C około 20 minut. Po upieczeniu posypuję cukrem pudrem lub polewam lukrem.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież