Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
Składniki na biszkopt:
Wykonanie:

Jajka z cukrem ubijam na parze. Dodaję mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko mieszam i wykładam na blachę. Piekę 15-20 minut w temperaturze 180 stopni C.

Składniki na bezę:
Wykonanie:

Białka ubijam z cukrem. Dodaję mąkę ziemniaczaną oraz płatki migdałowe. Masę rozkładam na blaszkę, formując bezę. Piekę 60 minut w temperaturze 130-140 stopni C.

Składniki na masę malinową:
Wykonanie:

Galaretki rozpuszczam w połowie porcji wody, dodaję maliny i odstawiam do stężenia.

Składniki na masę śmietankową:
Wykonanie:

Śmietanę ubijam ze śmietan fix-em i cukrem pudrem na sztywną masę.

Ostateczne wykonanie:


Na upieczony biszkopt wykładam połowę śmietany. Na nią wylewam tężejącą galaretkę z malinami i resztę śmietany. Przykrywam bezą.

 

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/13-wypieki/608-maliny-pod-chmurka?tmpl=component&print=1&layout=default