Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
4-6 osób
do 2 godzin
Składniki na ciasto:

Składniki na masę:

Wykonanie:

Jajka ubijam z cukrem, dodaję olej, mąkę z proszkiem i cały czas miksując dodaję zmiksowany szpinak. Piekę około 1 godziny w 180 stopniach. Do ubitej śmietany dodaję śmietan fix i tężejącą galaretką agrestową. Upieczony i wystudzony biszkopt kroję na pół. Jedną część smaruję masą śmietanową. Drugą połowę ciasta kruszę i posypuję nim śmietanę. Wierzch posypuję pestkami granatu lub układam ciasteczka w kształcie grzybków.

Grażyna Fengler
KGW Nowy Sielec
Tagi:
Drukuj
Źródło: http://www.wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/13-wypieki/523-lesny-mech-z-galaretka