Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
Składniki na ciasto:

 

Składniki na masę serową:

Składniki na lukier:

 

Wykonanie:

Margarynę ucieram z cukrem i jajkami. Na końcu dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia. Wyrabiam ciasto i wykładam na wysmarowaną blachę. Zmielony ser łączę z margaryną i ucieram, dodając po trochę cukru, pojedynczo żółtka, wyciśnięty sok z cytryny i budyń. Gdy masa będzie jednolita łączę z ubitymi z ½ szklanki cukru białkami. Delikatnie mieszam i dodaję żurawinę. Wylewam masę serową na ciasto i piekę w piekarniku z termoobiegiem przez 1 godzinę w temperaturze 160°C. 1 szklankę cukru pudru łączę z małą ilością ciepłego mleka. Polewam lukrem wierzch jeszcze ciepłego sernika. Dekoruję żurawiną.

 

Renata Kaczmarek
KGW z Dubina
Tagi:
Drukuj
Źródło: http://www.wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/13-wypieki/434-sernik-z-zurawina?tmpl=component&print=1&layout=default