Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
4-6 osób
do 2 godzin
Składniki na kruche ciasto:

 

Dodatkowe składniki:

 

Wykonanie:

Składniki na ciasto siekam nożem, po czym szybko zagniatam na gładkie ciasto. Owijam folią i wkładam do lodówki na przynajmniej 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkowuję, wycinam krążki (większe niż foremki do babeczek) i wylepiam nimi około 20 foremek (jeśli są silikonowe, to nie muszę ich smarować masłem). Piekę około 15 minut w temperaturze 200ºC na złoty kolor. Gotuję budynie w jednej porcji mleka. Jeszcze ciepłym napełniam babeczki. Dekoruję owocami. Przygotowuję galaretkę w połowie zalecanej wody. Studzę. Gdy będzie tężeć polewam nią babeczki.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/13-wypieki/186-babeczki-z-budyniem-i-owocami