Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
4-6 osób
do 2 godzin
Składniki na kruche ciasto:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • 200 g zimnego masła
  • 2 żółtka

 

Dodatkowe składniki:
  • 2 opakowania budyniu z cukrem (np. waniliowego i malinowego)
  • 2 galaretki cytrynowe

 

Wykonanie:

Składniki na ciasto siekam nożem, po czym szybko zagniatam na gładkie ciasto. Owijam folią i wkładam do lodówki na przynajmniej 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkowuję, wycinam krążki (większe niż foremki do babeczek) i wylepiam nimi około 20 foremek (jeśli są silikonowe, to nie muszę ich smarować masłem). Piekę około 15 minut w temperaturze 200ºC na złoty kolor. Gotuję budynie w jednej porcji mleka. Jeszcze ciepłym napełniam babeczki. Dekoruję owocami. Przygotowuję galaretkę w połowie zalecanej wody. Studzę. Gdy będzie tężeć polewam nią babeczki.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież