Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
Składniki:

 

Wykonanie:

Gotuję budyń według przepisu na opakowaniu i studzę. Arkusz ciasta francuskiego smaruje roztrzepanym jajkiem i przyklejam do niego kolejny arkusz. Dzielę je na 12 równych kwadratów. Wycinam na środku kieliszkiem kółko. Każdy kwadrat z dziurką naklejam na trzeci arkusz posmarowany jajkiem i odcinam na osobne ciasto. Jajkiem smaruję też jego wierzch. Ciastka piekę ok. 15-20 minut w temperaturze 200-220 stopni na złoty kolor. Studzę. Roztrzepuję zastygły budyń i nakładam łyżką w każdą dziurkę. Dekoruję owocami i posypuję cukrem pudrem.

Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/13-wypieki/165-ciastka-francuskie-z-budyniem-i-owocami?tmpl=component&print=1&layout=default