Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
4-6 osób
do 30 minut

 

Składniki:

 

Wykonanie:

Śmietanę ubijam na sztywno. Pod koniec ubijania dodaję cukier puder i ubijam jeszcze przez kilka sekund. Blaty bezowe przekładam cienką warstwą bitej śmietany. Na wierzchu każdego blatu cienko układam owoce. Po posmarowaniu ostatniego dekoruję torcik dużymi kawałkami owoców. Bezy najlepiej jest przełożyć bitą śmietaną 15-20 minut przed podaniem. I pamiętajmy, by kroić go bardzo ostrym nożem. To świetna propozycja na "coś" słodkiego, gdy wpadają do nas niespodziewani goście.

 

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/13-wypieki/115-ekspresowy-torcik?tmpl=component&print=1&layout=default