Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
4-6 osób
do 60 minut
składniki:
wykonanie:

Jajka gotuję na twardo, studzę i obieram. Tuńczyka, groszek i kukurydzę odsączam z zalew. Ogórki i cebulę kroję w kosteczkę. Białka ugotowanych jajek ścieram przez duże oczka, a żółtka przez drobne oczka. Majonez mieszam z jogurtem i musztardą. Doprawiam solą i pieprzem. Szczypiorek i pietruszkę siekam. W małych salaterkach lub słoiczkach układam warstwami: groszek, białka, tuńczyk, kukurydza, ogórek, cebula, ser, sos musztardowy, zielenina, żółtka. Sałatkę można podawać od razu.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/12-przystawki/669-salatka-z-tunczykiem?tmpl=component&print=1&layout=default