Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
4-6 osób
do 2 godzin
Składniki na ciasto:

 

Składniki na farsz:

 

Wykonanie: 

Kapustę kiszoną kroję, po czym gotuję w wodzie z dodatkiem "jarzynki". Cebulę pokrojoną w kostkę smażę na maśle lub oliwie. Grzyby kroję w kostkę i dodaję do cebuli (leśne suszone wcześniej moczę i gotuję w osolonej wodzie). Wszystko razem mieszam i dodaję do ugotowanej, odcedzonej kapusty. Ze składników na ciasto dokładnie wyrabiam ciasto. Rozwałkowuję je na grubość około 1/2 cm prostokątny placek. Rozkładam farsz, zwijam dłuższe boki prostokąta w roladę, po czym kroję na paszteciki. Piekę je 15 minut w temperaturze 200 stopni, aż się ładnie zrumienią.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/12-przystawki/515-paszteciki-w-ciescie-piwnym?tmpl=component&print=1&layout=default