Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
2-4 osoby
do 60 minut
składniki:
składniki na tempurę:
wykonanie:

Kozią brodę dzielę na mniejsze „różyczki”. Płuczę pod bieżącą wodą, po czym dokładnie strzepuję wodę i dosuszam ręcznikiem papierowym. Przy tych wszystkich czynnościach należy uważać, bo kozia broda jest bardzo krucha i łatwo się rozpada na małe kawałki. Posypuję solą i pieprzem. W naczyniu dokładnie roztrzepuję składniki na tempurę (można to wykonać mikserem lub robotem). Zanurzam w tempurze kawałki koziej brody i wrzucam na rozgrzany olej. Smażę na głębokim tłuszczu po ok. 3-4 minuty z każdej strony na złoty kolor. Usmażone grzyby wyjmuję na ręcznik papierowy, aby osączyć je z nadmiaru tłuszczu. Podaję na gorąco.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/10-dania-glowne/761-kozia-broda-w-tempurze