Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
2-4 osoby
do 30 minut
składniki:
  • 2 szklanki pokrojonej w kostkę szynki i kiełbasy (można pominąć)
  • 1 szklanka startego sera
  • 6 jajek
  • 1,5 małego kubka śmietanki 18% (ok. 250-300 ml)
  • 2 szklanki pokrojonych w kostkę warzyw: papryki, pomidora oraz opcjonalnie różyczki brokuła lub kalafiora, pieczarki
  • 0,5 szklanki pokrojonej pory lub cebuli
  • posiekana natka pietruszki
  • sól i pieprz (do smaku)
  • oliwa do wysmarowania foremek
wykonanie:

Na patelni podsmażam na złoty kolor wędlinę i cebulę. Foremki do zapiekanki (można użyć naczynia żaroodpornego) smaruję oliwą. Wsypuję na dno podsmażoną wędlinę i cebulę (por może być surowy), a na to warzywa. W misce roztrzepuję jajka ze śmietanką, mieszam z posiekaną natką pietruszki i startym serem. Masą zalewam wędlinę i warzywa. Zapiekam około 25 minut w 200 stopniach Celcjusza.

Komentarze  


#2 Hotka 2020-01-24 10:01
Witam :) dziękuję za czujność :) już poprawiłam błąd ;) pozdrawiam
Cytować
#1 Ilona 2020-01-22 09:58
Pytanko ... 1.5 śmietanki ... łyżki czy szklanki ???
Cytować

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież