Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
średnio trudne
2 osoby
do 30 minut
Składniki:

 

Wykonanie:

Polędwicę oczyszczam z błon i skóry. Przed smażeniem doprawiam ją tylko pieprzem. Nagrzewam patelnię grillową. Smażę mięso po 8 minut z każdej strony. W trakcie smażenia nacinam mięso w celu sprawdzenia stopnia wysmażenia. Po usmażeniu, stek odstawiam, aby mięso „odpoczęło”. Kiedy mięso się smaży, przygotowuję sos mieszając słodką śmietankę oraz ser gorgonzola w garnku, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Stek wołowy przed podaniem solę.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/10-dania-glowne/461-stek-z-poledwicy-wolowej-z-sosem-gorgonzola