Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
Pstrąg gotowany na parze
Składniki:
  • pstrąg,
  • natka pietruszki,
  • natka selera,
  • 1 mała cebulka lub por,
  • sól,
  • pieprz,
  • 3 łyżki żelatyny

 

Przygotowanie:

Umytego i osuszonego pstrąga lekko solę i faszeruję natką pietruszki i selera oraz pokrojoną cebulą lub porem. Tak przygotowaną rybkę wstawiam do lodówki na ok. 2 godziny. Następnie przekładam ją do urządzenia do gotowania na parze w takiej pozycji, w jakiej chcemy ją podać na talerzu. Gotuję ją ok. 40-50 minut. Odstawiam do przestudzenia. W powstałym w naczyniu rosole rybnym rozpuszczam żelatynę, po czym przelewam przez sitko. Doprawiam solą i pieprzem. Na talerzu układam rybę i dekoruję. Kiedy żelatyna zacznie tężeć, polewamy nią rybę i dekorację.

Komentarze  


#2 Krystyna 2016-12-21 17:18
Dzisiaj kupiliśmy świeże pstrągi i zastanawiam się, jak je zrobię. A, że nie lubię żelatyny, to zrobię pieczone w moim ulubionym kombiwarze. To urządzenie dla mnie w kuchni jest niezastąpione, bo nastawiam i czekam aż zadzwoni na koniec pieczenia. Bez tłuszczu, bez pilnowania, a smaczne i zdrowe.
Cytować
#1 leonw 2015-02-01 20:03
dotąd robiłem w domu pstrąga na parze potem z cytrynką a ponieważ uwielbiam galaretkę to to połączenie galaretki z uparowaną rybą - mój nastepny pstrąg będzie wedle przepisu - na mur!!
pozdrawiam!
Cytować

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież