Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
2-4 osoby
do 60 minut
Składniki:
  • 1 kg filetów śledziowych
  • 3 cebule
  • ½ litra śmietany kremówki 30 %
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • cukier
  • sól
  • ocet
  • pieprz
  • cukier
  • duże jabłko
  • cytryna

 

Wykonanie:

Filety moczę i kroję w kawałki. Skrapiam cytryną. Cebule kroję w półksiężyce i parzę w przegotowanej wodzie (w takiej ilości by woda przykryła cebulę). Dodaję ziele angielskie i liść laurowy. Pozostawiam do ostygnięcia. Wlewam śmietanę i doprawiam, cukrem, solą, pieprzem oraz octem do smaku. Dokładam do tego kawałki filetów śledziowych oraz plasterki jabłka. Podaję z ziemniakami w mundurkach lub świeżym pieczywem.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież