Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
2-4 osoby
do 30 minut
Składniki:

 

Wykonanie:

Mąkę, mleko, sól, gałkę i stopione masło ubijam na jednolitą masę. Jajka ucieram z cukrem i zmiksowanym, sparzonym szpinakiem. Łączę z przygotowanym ciastem, dokładnie mieszam. Odstawiam na ok. 10-15 minut. Z ciasta smażę cienkie naleśniki. W wersji na gorąco zawijam w nie pikantny farsz lub grillowane warzywa. Uwielbiam ze smażonymi kurkami i cebulką. W wersji na zimno nadziewam je białym twarożkiem chrzanowymi wędzonym łososiem. Zawsze podaję je z sosami według uznania: czosnkowym, serowym, koperkowym, chrzanowym lub pomidorowym.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/10-dania-glowne/294-zielone-nalesniki?tmpl=component&print=1&layout=default