Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
2-4 osoby
więcej niż 2 godziny
Składniki:
  • ok. 1,5-2 kg karkówki bez kości
  • 0,5-0,75 litra słodkiej śmietany
  • 2 zupy cebulowe w proszku
  • 2 cebule lub 1 średniej wielkości por
  • natka pietruszki
  • pieprz
  • sól

Wykonanie:

Karkówkę kroję na średniej grubości plastry, posypuję solą i pieprzem z dwóch stron. Układam mięso w naczyniu żaroodpornym przesypując zupą w proszku i cebulą lub porem (pokrojonymi w piórka). Odstawiam na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed pieczeniem zalewam śmietaną. Zapiekam w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku przez około 1,5-2,5 godziny. W trakcie pieczenia mięso mieszam i polewam wytwarzającym się sosem, aby nie wyschło z wierzchu. Posypuję zieloną pietruszką.

Komentarze  


#3 leon 2018-11-20 12:11
Hotka! Zrobię to ! (odpowiedź na komentarz: A śmietana - biała ma być i już...)
Cytować
#2 Hotka 2016-01-27 09:49
Słodka :)
Cytować
#1 MARTA 2016-01-26 11:09
JAKA ŚMIETANA?
Cytować

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież