Porady kulinarne
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 13599
Domowe pączki nie są zbyt trudne do wykonania. Sukces tkwi przede wszystkim w cieście.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 4937
Święta, święta i po świętach... A w lodówce i szafkach wciąż zalegają tony jedzenia. Jak je wykorzystać? Co zrobić z resztkami wędlin, ciast, owocami i innymi daniami oraz produktami, które zostały po świątecznym ucztowaniu?
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 7277
Pierogi to duma naszej rodzimej kuchni. Wychwalane przez cudzoziemców, największym wzięciem cieszą się podczas Świąt Bożego Narodzenia. Z ich lepieniem możemy uporać się już wcześniej i zamrozić. A jak przygotować elastyczne ciasto, by po ugotowaniu pierogi były miękkie i smaczne?
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 16538
Słodki, lukrowany i zakręcony rogal, zwłaszcza z nadzieniem makowym to tradycyjny wypiek na 11 listopada.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 453
To podstawa jesiennych wypieków i deserów. Są dwa sposoby jego przygotowania – przez pieczenie i przez ugotowanie (np. na parze). Po zblendowaniu można je zamrozić i wykorzystywać przez cały rok.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 4370
Bez aromatycznego trunku z ziaren kawowca wielu z nas nie wyobraża sobie poranka, a nawet całego dnia.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 3872
Po okresie pełnym truskawek, wiśni, jagód, malin, śliwek i gruszek w warzywniaku pojawiła się pigwa. Polski owoc, może jeszcze nie tak popularny, jak inne, ale zdecydowanie wart uwagi każdej gospodyni.