Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Porady kulinarne

Musisz zobaczyć

Chyba nikt z nas nie wyobraża sobie, by w wielkanocnym koszyczku, a potem na świątecznym stole, mogło zabraknąć baranka.

Szpinak jest cennym warzywem liściastym, bogatym w witaminy i sole mineralne. Należy się tylko do niego przekonać.

Jajka symbolizują nowe życie i są obowiązkowym elementem świątecznego śniadania. Możemy je przygotować po... florenckuszkocku, wiedeńsku, a nawet... hiszpańsku. Gotowane na twardo lub miękko, podane w sałatce czy faszerowane - w każdej postaci mogą stać się prawdziwym przebojem na naszym (nie tylko) wielkanocnym stole.

Ciasto francuskie to rodzaj ciasta o specyficznej, warstwowej strukturze w postaci cieniutkich listków. Owa właściwość występuje dzięki dużej zawartości tłuszczu, umiejętnemu wałkowaniu i pieczeniu w wysokiej temperaturze.

Kiedy nie można zaprosić partnera lub partnerkę na kolację do restauracji, można zorganizować przemiły wieczór z ukochaną osobą w domowym zaciszu. 

W tropikalnej Azji uprawia się go od ponad 3.000 lat. Jest jedną z tych roślin, bez których wiele narodów nie wyobraża sobie życia. Dla każdego Azjaty imbir to podstawowy dodatek do potraw i bardzo skuteczne lekarstwo. W polskiej kuchni, w sproszkowanej postaci, dodaje smaku flakom, pasztetowi z zająca i piernikowi.

Co zrobić, by sztandarowa świąteczna zupa zachwyciła naszych gości?