Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
Galeria zdjęć

Śniadanie jest nie tylko ważne dla naszego zdrowia, lecz także dobrego samopoczucia. A jeszcze jeśli jest typowo polskie, to cóż chcieć więcej.

Pierwszy posiłek jest najważniejszym momentem, który wpływa na nasze funkcjonowanie w ciągu dnia. Dlatego koniecznie trzeba o nim pamiętać. O tym jak ono jest ważne i jak może być nie tylko smaczne, ale też zdrowe, przekonują pakosławscy uczniowie. Na stołach znalazły się, m.in. kolorowe kanapki, soki, pasty i pasztety, pomidory, rzodkiewki i ogórki, a nawet jajecznica i faszerowane jajka. Wiele klas śniadaniowe menu oparło na... barwach narodowych. I tak przygotowali, m.in. biało-czerwone galaretki, sałatki, koktajle i przekąski. Klasy udekorowano też licznymi elementami patriotycznymi w nawiązaniu do Święta Niepodległości. Wszystko to oceniała komisja konkursowa w składzie: Ewa Cempel-Nowak - lekarz, Krystyna Bartkowiak - emerytowana nauczycielka, Renata Lorek - przedstawiciel rady rodziców oraz Jan Kośmider - nauczyciel historii. Po burzliwej i długotrwałej naradzie przyznali oni dwa pierwsze miejsca klasom: I i IV b. Pięć wyróżnień trafiło do klas: II, III, IV a, VII i III c.

Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/ja-tu-bylam/641-sniadanie-nie-tylko-w-barwach-bialo-czerwonych-2?tmpl=component&print=1&layout=default